Пеле

Снимка на Пеле от dailymail.co.uk

Снимка на Пеле от dailymail.co.uk

Национален отбор: Бразилия

Клубове: Бауру, Сантос, Космос

В историята на най-завладяващата игра на света има един човек, който е идеален пример за титлата Крал на футбола - Пеле. Той е роден на 21 октомври 1940 г. в Едсон Арантес до Насименто. Макар и произлязъл от бедно семейство, талантливият играч скоро се превръша в най-великата личност в световния футбол. През 1950 започва да играе в местния клуб Бауру, където неговият баща е треньор. Присъединява се към отбора на Сантос през 1956 г., а една година по-късно дебютира за националния отбор на Бразилия.

През 1958 г. Пеле става най-младият играч, спечелил Световната купа. 1970 г. вече има в актива си три титли от световните първенства, както и Световна клубна купа със отбора на Сантос. По-късно се оттегля от футбола, но след 18 месеца се завръща, присъединявайки се към отбора на Космос Ню Йорк.

През 1977 г. слага окончателно край на своята кариера, след като помага на отбора да спечели титлата в лигата. През 1982 г. е награден със златен медал от FIFA за забележителен принос към световната игра, а 1994 г. е назначен за Министър на спорта на Бразилия.